I´m in Love
I´m in Love.....with the pantanal...
Ja, jullie lezen het goed: De Pantanal! Oftewel het grootste moeras gebied ter wereld.
Niet écht verliefd dus, geen échte vlinders in mijn buik dus, maar het heeft wel een onbeschrijfelijk bijzondere indruk gemaakt. Ik heb me dan ook voor genomen om ooit weer naar deze plek terug te keren. Al moet ik daarvoor een ontzettend lange reis afleggen.
Ik zal proberen om uit te leggen wat voor indruk dit heeft gemaakt:
Je zit zove rin the middle of nowhere, zo diep in het moeras dat je weet dat JIJ de ENIGE bent die zijn voeten op precies dát stukje aarde heeft gezet. niks geen luxe dus, maar puur primitief. En hoewel dat in het begin best even wennen was, maakte het me al heel snel niets meer uit dat ik met mijn roze teennagels tot aan mijn knieen in de modder stond; Dat klinkt misschien gek of vreemd maar op een gegeven moment laat je dát luxe en verwende leventje los en sta je zo midden in de natuur dat je alleen en puur daar van geniet.
In dit gebied leven de gaucho´s (cowboys) en die hoeven zich niet druk te maken over bijvoorbeeld hypotheken zoals wij in Nederland wél moeten. Deze mannen overleven in de natuur en op hun paard en slapen onder 10.000 sterren aan de hemel. Zo bijzonder!
Ik heb reuze otters gezien, Capibara´s (reuze knaagdieren), herten, wilde paarden, runderen, apen, spinnen, reuze insecten, piranha´s en kaaimannen. Sterker nog we hebben op piranha´s gevist en opgegeten en ik heb op nog geen halve meter afstand tussen 100 kaaimannen gestaan (wat alleen in deze tijd van het jaar mogelijk is)
Ik heb samen met een gaucho te paard over de vlakte gescheurd en dat gaf me zo´n enorm gevoel van vrijheid. Dit klinkt misschien wel erg emotioneel, maar ik krijg serieus tranen in mijn ogen als ik aan dit moment terug denk. Het gevoel van vrijheid, onbekommerdheid. `s Avonds zit je bij het kampvuur en zie je de complete melkweg. Dit was gewoon prachtig en gaf me een ontzettend gevoel van zorgeloosheid. En ook al zat het stof tot in mijn neusgaten en sta je vervolgens te douchen onder 1 pisstraaltje koud water...DIT is mijn droombeeld en ik hoop echt dat ik hier ooit nog een keer kan terug komen om samen met de gaucho´s het vee te gaan halen (wat betekend dat je 4 dagen onderweg bent) en te slapen onder de mooiste sterrenhemel die ik ooit gezien heb.
*zucht*
I´m in LOVE.......
Dus...
Dat het gaaf is geloof ik direct, wat zal dat genieten zijn. Erg leuk voor je mop. De moeite waard dus! En in love? Tjah dan heeft single reis toch z'n doel bereikt. Tot snel! Goeie terug reis!
Zo....dat noem ik nog eens missie geslaagd....
Goede reis terug!
Zucht... wie wil dat nou niet dat gevoel van onbekommerdheid... ik kan je geen ongelijk geven, vasthouden dat gevoel zeg ik :)
Klinkt goed buufie!
Apart is dat he, om even in een compleet andere wereld rond te banjeren waar alles relaxed gaat en gee haast en stress bestaat! Ga nog even ontzetten genieten en ben benieuwd naar al je verhalen!
xxx Tinus
wat ben jij een stoere meid om dit allemaal tedoen en ik ben geweldig nieuwsgierig naar de foto's en de verhalen, het paard rijden dat is jou op het lijf geschreven en vissen op piranha's en dan nog opeten ook ( vis ???) Maar goed geniet nog even morgen begint de terug reis weer gr.pap en mam
ja ja terug voor de natuur ? of was het een erge leuke gaucho waar je mee ging paard rijden .geen stres lijkt mee ook ideaal maar geen douche, weer minder .oke dat is dan weer die elendige westerse wereld.luxe ik zie al dat ik er 4 dagen over doe om beau te gaan uitlaten, dan laat arie me opsluiten denk ik. nou anoukje tot gauw